Descărcare cărți

Dacă aţi intrat în catalog şi aţi găsit titlul care vă interesează, pentru a descărca cartea puteţi urma una din următoarele acţiuni:

  1. Sub titlul cărţii la câteva rînduri se află butonul Descarcă. Dacă în dreptul lui scrie că mai aveţi descărcări disponibile, la apăsarea lui, cartea va fi introdusă în lista cărţilor comandate. Dacă numărul descărcărilor disponibile s-au epuizat, va trebui să aşteptaţi începutul lunii următoare pentru a avea din nou dreptul să descărcaţi cărţi.
  2. Intraţi pe legătura din dreptul titlului cărţii. Se va deschide o pagină cu informaţii suplimentare despre titlul ales. La baza paginii veţi găsi o legătură care prin activare va introduce cartea în lista titlurilor comandate. La fel ca şi în primul caz, dacă numărul descărcărilor admise s-a epuizat, linkul devine inactiv.


După comandarea fiecărei cărţi veţi primi şi pe e-mail informaţii despre cum puteţi descărca cartea respectivă şi legătura care vă permite acest lucru.


Pentru a descărca efectiv cărţile comandate, trebuie să intraţi în pagina "Titluri comandate".
Aici veţi găsi istoricul cărţilor comandate şi starea în care se află.
Pentru a descărca o carte, activaţi legătura Descărcare care va iniţia procesul de descărcare.
Dacă legătura nu există şi în locul ei găsiţi cuvintul Expirat, înseamnă că au trecut mai mult de 48 de ore de când aţi comandat cartea şi permisiunea de a o descărca a expirat. Mergeţi în pagina Catalog şi comandaţi-o din nou!

Carțile descărcate din bibliotecă vor fi salvate în computerul dvs. sub forma unor arhive al căror nume va avea următoarea structura:

cod carte_titlu carte_autor_nume utilizator.zip
După dezarhivarea acestui fișier veți obține un folder cu același nume, fără terminația „.zip”.

Înăuntrul acestui foder veți gasi un subfolder cu un nume simplificat:

cod carte_nume carte (DBT).

Intrați în acest folder și deschideți fișierul cu extensia de tip „.zip”, în cititorul de cărți daisy.

Din acest moment puteți porni lectura cărții descărcate.