Cum se corectează o carte

Cel mai important lucru este ca în urma corecţiilor să rămînă cât mai puţine greşeli de ortografie.

Dacă aţi scanat efectiv cartea cu Abbyy FineReader sau aţi încărcat în el fişierul cu imaginile cărţi în format PDF, cele mai eficiente corecţii se fac tot sub această aplicaţie.

1.În Tools/Options se alege Retain Layout=Exact Copy. Se urmăreşte pagină cu pagină şi se corectează textul în funcţie de culorile cu care sunt marcate caractgerele în pagina cu imaginea paginii.

2.Se verifică blocurile din fiecare pagină şi se definesc în concordanţă cu zona marcată, text, tabel sau  imagine.

3.Sub imaginile din carte care nu sunt însoţite de un titlu suficient de explicit se adaugă un scurt comentariu care să le explice conţinutul.

4.Titlurile se formatează ca Header-e de diferite în conformitate cu structura cărţi. De exemplu, titlul capitolelor vor avea headere de nivelul 1, titlul subcapitolelor, nivelul  2 iar titlul subparagrafelor acestora din urma, nivelul 3.

4.Se vor taia titlurile cărţii, autorul sau titlul capitolelor care se repetă pe manşeta de sus a fiecărei pagini.

5.Se vor corecta numerele de pagină acolo unde au fost recunoscute greşit.

6.Se va corecta cu atenţie formatarea listelor şi a tabelelor..

7.Se va verifica închiderea corectă a parantezelor de orice fel şi a citatelor.

8.Dupa terminarea procesului de corecţie mergeţi în Tools/Options/Save şi modificaţi astfel următorii parametri:

a.Retain Layout=Editable copy.

b.Keep footer and header=on

c.Keep page break=on

d.picture settings=Best quality.

e.Keep picture=on

9.Creaţi fişierul Word alegând in meniul File/Savedocument as  tipul de fişier RTF. Salvaţi fişierul sub forma "Nume Prenume - nume carte. De exemplu: ionel popescu - cartea lui popescu.

10.Dacă fişierul conţine formule matematice pe care le-aţi transformat în imagini deschideţi fişierul RTF rezultat în aplicaţia  microsoft Word 2007 sau o versiune superioară şi rescrieţi formulele din imagini cu ajutorul facilităţii Equation editor.

La salvare alegeţi tipul de fişier .docx pentru a păstra aceste codificări. Imaginile care au folosit pentru generarea formulelor trebuie şterse.