Cum se face o cerere de accesibilizare

După ce v-aţi autentificat ca voluntar mergeti în pagina Propuneri pentru accesibilizare pentru a alege un titlu. De la început puteţi alege să accesibilizaţi o carte de la 0, (adică să o scanaţi şi să o corectaţi)  sau să alegeţi o carte care are deja creat fişierul .pdf cu imaginea cărţii.

Din opţiunea tip carte puteţi face ca lista să includă toate titlurile sau numai pe cele care sunt insoţite de imagini sau de fişierul Word necorectat.

Puteţi comanda un singur titlu pentru accesibilizare care va declanşa, dacă va fi cazul, procesul de descărcare a cărţii.

Voluntarul va primi prin e-mail informaţii despre cartea care va fi accesibilizată, numele fişierelor descărcate, data iniţierii comenzii şi data maximă până când ar trebui finalizată.

Dacă voluntarul nu termină de accesibilizat cartea într-o lună de zile, se poate autenticfica la site şi opera următoarele acţiuni:

a. Poate prelungi cu încă o lună perioada de finalizare a accesibilizării titlului respectiv;

b. Poate anula cererea de accesibilizare.

În perioada procesului de accesibilizare, voluntarul va primi de la site-ul carteacalatoare .ro, în fiecare zi de luni, o notificare prin care i se va aminti că a promis să  accesibilizeze o carte până la termenul precizat.

O carte pe care un voluntar renuţă să o mai accesibilizeze redevine disponibilă pentru accesibilzare imediat după ce voluntarul şi-a anulat cererea.